Ik voel mij thuis in de no-nonsense cultuur

Marita Kreuels
, Agrarisch Adviseur

Marita Kreuels is in 2005 gestart bij Aelmans Adviesgroep. Tijdens haar studie Financieel Economisch Management aan de HAS Den Bosch liep ze stage bij Aelmans. Na haar afstuderen werkte ze korte tijd bij een bank, maar keerde daarna weer snel terug naar Aelmans. ‘’Het bedrijf bestond toen uit circa 35 medewerkers. Ik voelde mij thuis in de no-nonsense cultuur en vond het fijn dat er korte lijnen waren.’’

Als Agrarisch Adviseur heeft Marita een zeer breed takenpakket. ‘’Ik houd me bezig met agrarische wet- & regelgeving, pacht, subsidies, natuur, landgoederen herinrichtingen en nog veel meer. Voor veel agrariërs ben ik de vaste adviseur en help hen met allerlei vragen die met de bedrijfsvoering te maken hebben. Deels zijn mijn werkzaamheden ook seizoen afhankelijk. Werkzaamheden rondom de mestboekhouding en gecombineerde opgave keren jaarlijks op dezelfde momenten terug.”

Marita Kreuels

Die afwisseling is volgens Marita wat het werk zo leuk maakt: ‘’zolang ik voor de klant iets kan betekenen, ben ik tevreden. Soms is dat in de vorm van het regelen van een subsidies, soms functioneer ik als klankbord en veelal kan ik ze op het gebied van de regelgeving ontlasten.’’

Marita maakte een stevige groei van het bedrijf mee, van 35 medewerkers in 2005 naar 160 medewerkers in 2021. Dat heeft nadelen en voordelen. ‘’Een nadeel is dat we elkaar steeds minder goed kennen, met 160 medewerkers is het soms lastig om te weten wie wie is, en wie wat doet. Maar voordelen heeft het zeker ook: er is steeds meer kennis in huis, we kunnen onze klanten een bredere dienstverlening bieden en het biedt meer perspectief om door te groeien.’’

Maak de volgende stap