Bij Aelmans is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën

Anja Conjarts
, HR functionaris

Anja is sinds 2018 werkzaam als HR functionaris bij Aelmans. Ze wilde altijd registeraccountant worden maar merkte al snel dat ze meer voldoening haalde uit het helpen van mensen. “Ik heb na het afronden van mijn opleiding veel ervaring opgedaan op het gebied van HR. Vijf jaar geleden besloot ik de overstap te maken naar een bedrijf dat meer kansen bood voor mij als medewerker en dat bleek Aelmans te zijn. Bij Aelmans is sprake van een platte organisatie, waardoor er veel ruimte is voor nieuwe ideeën. Dit maakt het werken bij Aelmans uitdagend en leuk.”

Anja vertelt dat geen dag hetzelfde is als HR functionaris bij Aelmans: “Vanaf januari ben ik intensief bezig met de voorbereiding van beoordelingsgesprekken en het ondersteunen van teamleiders. Ik verwerk alle wijzigingen die voortkomen uit de gesprekken in de systemen en kijk naar opleidingen, salarissen en arbeidsvoorwaarden.” Maar niet alleen in januari is het druk, het hele jaar door wordt er gewerkt aan werving en selectie. Dit betekent dat er constant gezocht wordt naar nieuwe sollicitanten via de website, mensen die beginnen bij Aelmans en stagiaires die het hele jaar door starten.

Naast deze dagelijkse werkzaamheden heeft Anja gewerkt aan het bouwen van een personeelshandboek en een werken bij site. “Ik merkte dat onze bedrijfswebsite niet veel zei over Aelmans als werkgever. Met de werken bij site willen we onder anderen meer bekendheid geven aan Aelmans als werkgever. Ondanks het harde werken is er ook ruimte voor ontspanning, dit laten we soms nog wat te weinig zien. Zo is een gedeelte van het team dit jaar op skivakantie geweest en wordt er jaarlijks gewerkt aan het samenstellen van een kerstpakket. Samen zorgen we voor een fijne werksfeer waarbij alles bespreekbaar is en medewerkers bij elkaar terecht kunnen”

Hoe bereid je je voor op een belangrijk gesprek?
“We hechten als bedrijf veel waarde aan het selecteren van de juiste kandidaten. Het gaat niet alleen om het vullen van vacatures maar vooral om het vinden van de juiste match. Ik probeer de juiste persoon te vinden door sollicitanten uit te dagen met casussen. Hierdoor krijgen ze vaak eigen inzicht waardoor ze weten of ze passen bij onze bedrijfscultuur.” 

 

Maak de volgende stap