Een typische werkdag bestaat niet

Evelien Corbey
, Makelaar en taxateur

Evelien is in 2019 gestart bij Aelmans en werkt vanuit de vestigingen Panningen en Baexem. Na haar studie werkte ze vier jaar bij een collega makelaar. ”Het vak beviel mij wel, maar ik was heel veel op kantoor. Ik kwam erachter dat dat niet was wat ik wilde. Toen heb ik een open sollicitatie gedaan bij Aelmans. In eerste instantie zou ik op kantoor Baexem gaan werken als kandidaat makelaar en als administratieve ondersteuning voor de agrarisch makelaars/taxateurs. Daar kwam snel verandering in toen ik de mogelijkheid kreeg om mijn eigen carrière pad te bewandelen.’’

Inmiddels is Evelien gecertificeerd Makelaar/Taxateur met een focus op het buitengebied. ”Het buitengebied past bij mij, ik ben geen stadsmeisje. Als klein meisje wilde ik later iets met paarden gaan doen óf met makelaardij. Nu kan ik het combineren. Ik heb regelmatig klanten die hobbymatig paarden houden. Daar heb ik gelijk een goede klik mee. Binnen Aelmans is er ook een Hippisch Brancheteam, waar ik zelf lid van ben. Dat is een team met collega’s die allemaal specifieke kennis hebben die relevant is voor de paardenbranche. Dat geeft klanten een goed gevoel. De uitdaging in het buitengebied is dat er vaak een aparte wet- en regelgeving geldt. Het is fijn dat we binnen Aelmans Adviesgroep al die kennis in huis hebben. Een bodemonderzoek, asbestinventarisatie of onderzoek op het bestemmingsplan is vaak snel geregeld. Er zijn hele korte lijnen.’’

Evelien Corbey

Op de vraag of Evelien een typische werkdag kan omschrijven reageert ze lachend: ‘’Haha, een typisch dag, dat bestaat eigenlijk niet. Als ik ‘s ochtends aankom op kantoor bekijk ik mijn agenda die meestal door de binnendienst is gevuld. Ik kijk dan waar mijn eerste afspraak begint, dat is altijd anders. Dat kan een bezichtiging zijn, of taxatie, of aankoopbegeleiding of een acquisitiegesprek… Ik ben dus veel onderweg. Tussendoor is er nog wel wat tijd om dingen uit te werken op kantoor.’’

In deze knotsgekke woningmarkt doet Evelien naast taxaties en verkoop ook aankoopbegeleiding. ”Als mensen een woning gevonden hebben, ga ik mee met de bezichtiging. Van tevoren doe ik mijn ‘huiswerk’; ik check dan alle gegevens, leveringsaktes, erfdienstbaarheid, prijs en referenties. Na die bezichtiging houden we meestal onder het genot van een kop koffie, een nabespreking: is dit de droomwoning van de klant? Zo ja, wat is een goed bod? Het is mijn taak om objectief te blijven en de klant te begeleiden naar een reëel bod dat marktconform is.”

Ten slotte: ”Aelmans is een transparant bedrijf waar veel mogelijkheden zijn om intern door te stromen, een andere richting op te gaan en jezelf te ontwikkelen. Dat komt mede doordat het zo’n breed bedrijf is. En leuke collega’s, dat is ook niet onbelangrijk. Ik kan het zeker aanbevelen.”

Maak de volgende stap