Ik wil graag doorgroeien tot geotechnisch adviseur, een mooie kans die Aelmans me geeft

René Geron
, Veldmedewerker

René is in 2021 gestart als veldmedewerker bij Aelmans. Hij maakte een bijzondere carrièreswitch: voordat hij bij Aelmans begon, werkte hij als kok. ‘’Ik realiseerde mij dat werken in de horeca niet meer bij mij paste. Na een gesprek met mijn vader, die in de milieu-branche werkt, besloot ik te solliciteren op een vacature bij Aelmans. De ontwikkelmogelijkheden die Aelmans heeft, spraken mij het meest aan.’’ En zo switchte René van werken in de avonduren, naar vroeg in de ochtend beginnen. En van binnen werken in de keuken naar buiten in het veld.

Vóór zijn sollicitatie was René nog niet zo bekend met Aelmans. ‘’Ik kende het bedrijf met name van de makelaardij. Ik wist daarom ook niet zo goed wat ik me moest voorstellen bij de functie. Na twee dagen meelopen werd duidelijk dat dit werk en het bedrijf bij mij paste.’’

De overgang van de keuken naar het veld verliep redelijk soepel. René: ‘’Vanaf mijn start ben ik terecht gekomen in een omgeving van ervaren professionals waardoor ik me goed kon ontwikkelen. Voordat ik aan de slag ging, volgde ik via Aelmans een opleiding. Binnen het eerste jaar heb ik alle benodigde kennis met bijbehorende certificaten intern behaald. Mijn collega’s stonden tijdens dit leerproces altijd voor mij klaar. Het voordeel is dat je als veldmedewerker altijd samen met een collega op pad gaat. Je hebt volledige vrijheid maar staat er niet helemaal alleen voor.”

Wat zijn je werkzaamheden als veldmedewerker? “

Als veldmedewerker houd ik me bezig met het onderzoeken van de bodem. Bodemonderzoeken worden uitgevoerd om bijvoorbeeld te analyseren of de bodem verontreinigd is of om te kijken welke fundering geschikt is voor het te ontwikkelen gebouw. Tijdens dit onderzoek boor ik vaak met een handboor, maar ook met groter materieel, in de verschillende lagen van de bodem. Vervolgens neem ik monsters van de grond die naar het laboratorium worden verstuurd. De adviseurs op kantoor gebruiken de resultaten van de analyses en mijn aantekeningen in de iPad voor hun advies aan de opdrachtgever. Om het werk van ons als veldmedewerkers te ontlasten, wordt er regelmatig nagedacht over ontwikkelingen en worden er machines ingezet bij de bodemonderzoeken.”

“Het leuke aan het werk vind ik dat ik op verschillende plekken kom. Zo heb ik bijvoorbeeld al eens gewerkt op een oud verlaten bedrijventerrein waar onder andere klassieke auto’s stonden. Deze werkplek gaf een urban sfeer terwijl ik in een woonwijk of bos weer een heel andere sfeer ervaar. Daarnaast vind ik het leuk om mezelf te ontwikkelen en bezig te zijn met mijn ambities voor de toekomst. Ik wil graag doorgroeien tot geotechnisch adviseur. Een mooie kans die Aelmans me geeft.”

Maak de volgende stap